Bådtyper

Hvis ikke du tidligere har roet og er blevet frigivet i en bådtype, så skal du, når du ønsker at starte til roning i Ribe Roklub afgøre, hvilken bådtype du ønsker at ro i.
Uanset hvilken bådtype du vælger, skal du igennem et uddannelsesforløb, hvor du lærer regler, kommandoer og det rigtige rotag. Ydermere skal du gennemføre en svømme- vesteprøve i svømmehallen. Består du begge dele, bliver du frigivet til bådtypen. Du kan altid efterfølgende gennemføre uddannelsen til en anden bådtype også, så du kan ro i flere forskellige bådtyper.

I Ribe Roklub kan du vælge mellem:

Kajak
Opdateres.

Inrigger
Inriggeren er den bredeste bådtype vi har og er en meget stabil bådtype. I en inrigger er man enten 2 roere og 1 styrmand eller 4 roere og 1 styrmand. Starter du derfor med at ro inrigger, vil du altid ro sammen med andre. Åregangen sidder direkte på rælingen, og roerne sidder forskudt i forhold til hinanden. I en inriggerbåd vil man løbende skifte plads. Du kan læse mere om inriggeren ved at klikke her.

Outrigger
Outriggeren er en smal og hurtig båd. Båden er derfor mindre stabil end inriggeren. I en outrigger er man enten alene eller 2 roere. Der er ikke en styrmand med i en outrigger (hvis der er, er det i en outrigger med mange roere9, hvorfor man selv som roer skal styre båden. Åregangen sidder på et stativ (riggen) et stykke fra selve rælingen. Roerne sidder lige bag hinanden, hvorfor der ikke skiftes plads i outriggeren. Du kan læse mere om outriggeren ved at klikke her.